Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Sweden Rock 18 Rök

skriv ut
Elegans och rökighet förenas i genuin hårdrockspassion – Sweden Rock släpper 2018 års limiterade single malt. För fjärde året i rad presenterar Sweden Rock Festival en årsspecifik whisky, i samarbete med Mackmyra och Brands For Fans. 

Rök och eld har influerat och satt tonen för årets efterlängtade whiskylansering från Sweden Rock Festival. Resultatet är en smakupplevelse lika stark som årets magiska line-up. Det är fjärde året som Mackmyra och Brands For Fans skräddarsyr en dryck för både hårdrocksälskare och whiskykonnässörer.

”Att festivalpubliken alltid ger sitt yttersta under fyra intensiva dagar, det vet vi”, säger Martin Forssman, vice vd och huvudpromotor på Sweden Rock Festival. ”Och med samma dedikerade inställning levererar vi nu årets whiskyutgåva, Sweden Rock 18 Rök”, fortsätter Martin.

Karaktären på Sweden Rock 18 Rök kännetecknas av Mackmyras single malt whisky lagrad på bourbonfat. Receptet är både elegant och rökigt, och smaksammansättningen beskrivs som eldigt kryddig, fruktig och med en touch av ekig vanilj. En liten del av blandningen har slutlagrats på mättade ekfat som tidigare innehållit PX Sherry. Färgen är naturligt ljust guldgul och den har en balanserad rökighet med mjuk torv, enris och tjära. I doften finns också örtiga toner av anis, vitpeppar, ingefära och tobaksblad.

Sweden Rock Festival 2018 går av stapeln i juni och blir ett rock’n’roll party av rang. Årets tre huvudakter visar tydligt att Sölvesborg kommer att glöda. Ozzy Osbourne, Iron Maiden och Judas Priest är namn som får det att vattnas i munnen på alla hårdrocksälskare.

”Vi är otroligt stolta över att kunna ge våra trogna besökare en så stark kombo av headlineakter på årets festival”, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef på Sweden Rock Festival. ”Det är våra besökare väl värda. Deras outtröttliga passion gör att vi kan fortsätta stoltsera som Sveriges största festival, avslutar hon.

Sweden Rock 18 Rök
Artikel nr: 83085-01
Pris: 699 sek

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Brands For Fans

Visited 34 times, 1 visit(s) today