Långpannekyckling med vitlök- och basilikakräm
4 portioner
- 8 medelstora potatisar
- 2 rödlökar
- 2 förkokta majskolvar
- 2 msk olivolja
- 4 (a 125 gr) kycklingfiléer
- 250 gr körsbärstomater
- 1 kruka basilika
- 2 msk balsamvinäger
Vitlök- och basilikakräm
- 250 gr matlagningsyoghurt
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk citronsaft
- 1 stor vitlöksklyfta
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela varje kycklingfilé i fyra lika stora bitar. Bryn kycklingen i en stekpanna lite snabbt på hög värme (den behöver inte vara genomstekt, det görs i ugnen.
Dela varje potatis i fyra klyftor. Skala och klyfta löken. Skiva majsen i ca 2 cm tjocka skivor. Fördela potatis, lök och majs jämnt i en ugnsform. Lägg på kycklingen. Dela tomaterna i halvor, finhacka basilikan och ha ner även detta i gratängen. Ringla över olja och vinäger, salta och peppra, blanda om alltsammans.
Gratinera i ugn ca 20-30 minuter, tills potatisen är mjuk. Bland under tiden ihop krämen genom att pressa ner vitlöksklyftan i matlagningsyoghurten, blanda ihop med citronsaften och basilikan.
Servera gratängen med krämen.
För er Viktväktare:
Points: 21 P för hela formen, 0 P för krämen, om man använder Larsas fettfria yoghurt.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se