Smulpaj med rabarber

skriv ut
6-8 portioner
  • 400 gr skalad rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl socker el suckrin

Smuldeg

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker el suckrin
  • 75 gr smör och rapsolja
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär rabarbern i ca centimetertjocka bitar och lägg dem i en bunke. Till sätt sockret och potatismjölet och blanda om alltsammans. Häll över i en ugnsform, ca 26-27 cm i diameter.

Blanda havregryn, mjöl och socker, tillsätt smöret och arbeta ihop alltsammans för hand till en smuldeg. Smula blandningen över rabarbern och grädda mitt i ugn ca 20-25 minuter.

Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 34, Blå 34, Lila 26 för hela, om man använder suckrin. Lägg till SP för vaniljsås mm.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita