Naturkompaniet börjar med resor

skriv ut
Vandrings- och hemestertrenden har vuxit sig stark under flera år och har under 2019 och 2020 slagit alla rekord. Längtan till natur, fjäll och det ostörda är stor. Naturkompaniet vill hjälpa människor att verkligen få uppleva naturen på rätt sätt, genom att starta – Naturkompaniet Resor. 

Såväl erfarna som nya friluftsutövare gör att många vandringsleder och nationalparker de senaste åren haft ett högt tryck som i många fall fått till följd att det är kö på lederna och skräpigt på sina håll. Längtan efter att komma ut i mer ostörd natur sätts på den personliga agendan och i och med det ökar efterfrågan på att både lära sig mer och att få tillgång till hållbart paketerade naturupplevelser. De behoven vill nu Naturkompaniet tillgodose.

Naturkompaniet vill hjälpa människor att verkligen få uppleva naturen på rätt sätt, genom att starta det nya affärsområdet – Naturkompaniet Resor. Från och med 2021 erbjudes resor runt om i Sverige och grannländerna. Bland resorna syns både veckolånga expeditioner och långhelger riktade till både erfarna och nybörjare.

– Allt fler vill ha naturupplevelser som är unika, väl paketerade och som arrangeras på ett hållbart sätt. Med vår kunskap om äventyr, friluftsliv och utrustning kombinerat med vår samarbetspartner Äventyrsresor som har mångårig erfarenhet av att arrangera specialresor, är vi övertygade om att det kan bli hur bra som helst, säger Henrik Hoffman VD för Naturkompaniet.

– Något Naturkompaniet kan erbjuda utöver själva resorna är ju också att man får testa, låna och lära sig mer om olika typer av utrustning under resan, fortsätter Henrik Hoffman.

Naturkompaniet har sedan några år tillbaka erbjudit uthyrning av tält och ryggsäckar och ser nu resor som ett naturligt nästa steg för att stärka sitt kunderbjudande. Det ökade intresset för ekoturism och hållbart resande är ytterligare en anledning till att semestra på hemmaplan tillsammans med en medveten och ansvarstagande researrangör.

– Dagligen har vi givande samtal med kunder om reseupplevelser och utrustning, och för de som vill utmanas till sin nästa nivå har vi nu ett riktigt bra koncept med unika naturupplevelser i små grupper som inte är så enkelt att få till på egen hand, säger Henrik Hoffman.

Naturkompaniets första resa går norrut, till Lappland. I januari 2021 står vintertältning, vandring med snöskor, skidor och hundspann på programmet för dem som bokar resan. Senare under året blir det även resor för att skåda björn i norra Finland, kajakpaddling i storslagen natur längst Helgelandskusten, klättring på Orust, vandringar och toppturer i Sverige och Norge. Men även enklare och lite kortare äventyr, som en helg på temat ”första natten ute”, i Tivedens magiska urskogar.

– Vi har försökt hitta något för alla våra kunder. Både lite mer äventyrliga och lite lugnare men alla med fokus på naturupplevelser och att lära sig nytt kring friluftsliv och utrustning, säger Henrik Hoffman.

 

Text och bild – Naturkompaniet