Du i Fokus
Resor

Scandic öppnar två nya flygplatshotell

skriv ut
Scandic Arlandastad öppnade nyligen sina dörrar och därmed Scandics första svenska hotell i nära anslutning till en flygplats. Inte nog med det! 31 maj öppnar Scandic Landvetter, som ligger ett par fotsteg in i terminalen Göteborg Landvetter Airport. Nu börjar resan bokstavligt talat redan på hotellet!

Beläget i den snabbt växande flygplatsstaden, Arlanda Airport City har Scandic för första gången på bolagets svenska marknad öppnat ett hotell i nära anslutning till en av Swedavias flygplatser. Scandic Arlandastad står nu redo att välkomna gäster från världens alla hörn och kanter oavsett om man ska påbörja sin resa eller arbete i närområdet.

– Vi har över tid haft en önskan om att etablera oss på eller i nära anslutning till Arlanda Airport. Då vi nu har hittat en bra lösning mellan oss och fastighetsägaren genom ett omsättningsbaserat hyresavtal, med en rimlig riskfördelning och ett hotell som är i mycket gott skick, är det en god investering att göra, säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige.

På Scandic Arlandastad kan gäster påbörja sin semester i något av de 150 rummen, redan dagen innan med att samla sitt resesällskap, slappna av i en lugn och skön hotellmiljö, för att sedan avsluta med ett besök i bastun. När gästerna dagen efter ska transportera sig till Arlanda Airport stannar transferbussen utanför hotellentrén och är kostnadsfri för hotellets gäster.

Scandic Landvetter är Scandics Sveriges andra flygplatshotell, beläget i direkt anslutning till den stora passagerarterminalen i hjärtat av flygplatsområdet som under flera år har genomgått stora moderniseringar. Hotellet har 223 rum och är ritat av Wingårdhs Arkitekter. Det utmärker sig genom sin fasad och undertak med abstrakta flaggor inspirerade från hela världen. Den välkomnande atmosfären återfinns i hotellet där flexibla mötesplatser med hybridmötet i fokus möter en lobby och hotellrum i moderna och lugna Nordiska färger.

– Det gläder mig att Scandic nu har två hotell i nära anslutning till Sveriges största flygplatser, vilket gynnar både nya och återkommande gäster. Scandic Landvetter stärker vår position i regionen och när besöksnäringen på sikt återhämtar sig, står vi i framkant med moderna hotell på strategiska positioner som bidrar till svensk tillväxt, säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige.

Förutom att möta nya och gamla reskamrater, kommer såväl göteborgare som långväga gäster checka in på Scandic Landvetter för att mötas och skapa nya minnen. Relaxavdelningen på sjätte våningen, med utsikt över start- och landningsbana, kommer att bli ett givet stopp på resan, precis som ett besök i restaurangen där comfort food med svensk anknytning samspelar med vitaminrika och energifyllda frukostar och luncher.

– Jag ser med stor spänning fram emot att få visa upp Scandic Landvetter till världens resenärer. Hotellet, med sin fantastiska design och läge, erbjuder en god natts sömn, möjlighet till effektiva möten, chansen till att samla energi inför resan ut i världen eller bara varva ned efter en fullspäckad arbetsdag, säger Lina Lilja, tillförordnad hotelldirektör på Scandic Landvetter.

Scandic Landvetter välkomnar de första gästerna den 31 maj 2021.

 

Text – Marlene Rindå Jikta, Bild – Scandic Sverige

 

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today