Du i Fokus
Hälsa & MotionResor

Yoga och meditation i magiska miljöer

skriv ut
Meditation, styrka och inre frid – yogans effekter tilltalar många och trenden har vuxit sig allt större de senaste åren. Hela 15 procent av svenskarna har planer för en avslappningssemester under 2016.

Yoga handlar varken om prestation, perfektion eller flexibilitet, utan om att hitta harmoni i kropp och själ. Kombinationen att resa bort och lägga tid på yoga är ett fantastiskt sätt att komma närmare sig själv eller släppa en stressig vardag.

Tillsammans med Yogiakademin har momondo tagit fram en lista på de bästa och mest inspirerande yogadestinationerna.

Biarritz, Baskien

Under för- och sensommaren är klimatet som allra bäst i Baskien. Då är solen behaglig och tempot är lugnt. Här har Yogiakademin en retreat som ligger i den lummiga baskiska byn Sare, mellan bergen i Pyrenéerna och Atlanten. Blanda yogasessioner med vandring i den vackra naturen och ett dopp i poolen eller Atlanten som ligger ett par stenkast bort I horisonten.

Bali

Yoga på Bali är något många yogis stöter på. Ön är en välberest destination för både yogalärare och turister intresserade av wellness och meditation. Från vulkaniskt landskap till kokospalmer och gröna skogar. Det trevliga klimatet och långa stränderna har gjort den lilla ön till ett riktigt yogaparadis.

Tulum, Mexiko

Det är lugnet och det lilla som är i fokus när du besöker Tulum i Mexiko. Förutom att du kan avnjuta en riktig solsemester på vita stränder och hitta spännande dykning vid rev och undervattensgrottor så är också yoga stort i den lilla staden Tulum. Det finns flera eko-hotell som har specialiserat på yoga och bara kilometer från stranden kan du öva solhälsningen vid de välbevarade ruinerna av mayastaden med samma namn. Bäst tid att resa på hösten är efter oktober när orkanperioden lagt sig.

Goa, Indien

Yogans hemland är ett måste för entusiasten, och Goa är världens epicentrum för meditation och yoga. I Khola Beach beläget i södra Goa hittar du Yogiakademin under vintern. Här kan du byta ut kalla Sverige mot bungalows på kritvita, palmbeklädda stränder längs med den Indiska Oceanen.

Bretagne, Frankrike

Här står tiden stilla. Vid ett härligt slott i Bretagne kan man stanna upp och andas in den friska västkustluften i en lugn men också dramatisk miljö. Klippiga vikar, vackra stränder och slätter blandas med små franska byar.

Santa Teresa, Costa Rica

Tropiskt klimat, avkopplande värme och lugna vita stränder gör Costa Rica till en fantastisk miljö för utöva yoga. I nordvästra delen av landet ligger Santa Teresa, där klimatet i sig är spa-likt med varm luft och lika varmt vatten.

Big Sur, USA

Det är få platser i världen som har en sådan mystik och storslagenhet men samtidigt välkomnande aura över sig som Big Sur. Beläget precis mitt emellan Los Angeles och San Francisco är Big Sur städernas totala motsats. Dramatisk natur och redwoodskog som omfamnar bergen och havet.

Namaste!

 

Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 6-13 januari 2016, bland 1008 svenskar i åldrarna 18-65 år.

Text och bild – pressmaterial

Visited 18 times, 1 visit(s) today