Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Bara 1000 flaskor av Petters Cognac P.LEX

skriv ut
Grönstedts släppte här om dagen en limiterad cognac i samarbete med artisten och numera även sommelieren Petter Alexis Askergren. Nya P.LEX av Grönstedts rymmer upp till 30 år gamla cognacsorter från Fins Bois, Grande och Petite Champagne, handplockade i ett tätt samarbete mellan Grönstedts Master Blender David Croizet och artisten Petter Alexis Askergren.

Det är insidan som räknas, men utsidan sticker också ut. Förpackningen pryds av ett Stockholmsmotiv signerat graffiti-konstnären Puppet, ett motiv som också går att finna tatuerat över Petters hela rygg. Originalet skapade Puppet till Petters första skiva Mitt Sjätte Sinne 1998.

Petter vill slå ett slag för just cognac eftersom det är en dryck han själv tycker om och som han tycker har hamnat lite i skymundan. Han är idag inte bara artist utan även sommelier och genom sin utbildning fick han ett nytt spännande smakuniversum att utforska. Petters intresse för dryck har gått från att vara en passion till att bli hans jobb. Petter skriver om dryck för vinmagasinet Livets Goda och under varumärket P.LEX (en förkortning för Petter Alexis Askergren) har han givit ut flera olika drycker.

Han har varit med och utvecklat en fruktig cognac med inslag av kokt äpple, kanel, marmelad, choklad och vanilj. Processen för att ta fram cognacen har varit lång, närmare två år. Petter dricker vanligtvis inte så mycket starksprit, därför ville han skapa en cognac med milda toner, utan det där “spritigt riviga”. Han har velat skapa en balanserad cognac och beskriver den själv som elegant.

Förutom att Petter varit med om att ta fram själva blenden ville han även att cognacen skulle präglas av honom till det yttre. Förpackningen är därför skapad utifrån den tatuering Petter har på ryggen.

Grönstedts P.LEX 2016 finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 5 oktober.

Artikelnummer: 88265-02

Pris: 899 för 500 ml.

Upplagen är limiterad till 1000 exemplar.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 46 times, 1 visit(s) today