Superenkel fisksoppa med räkor och dill
4 portioner
- 400 g lax- eller torsk eller blanda
- 400 g oskalade räkor
- 1 röd lök
- 1 tsk smör
- 1 msk citronjuice
- 7-8 dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl hackad dill (gärna färsk)
- salt och peppar
- 2 tsk finrivet citronskal
Gör så här:
Skala räkorna, skär fiskfilén i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret i en kastrull.
Tillsätt citronjuicen och vattnet. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner vispgrädde och lägg i fisken. Låt koka på svag värme i 3 minuter.
Tillsätt de räkorna och dillen. Smaka av med salt och peppar.
Strö finrivet citronskal över hela rätten vid servering och garnera med lite mer dill.
För er Viktväktare:
Points: 7 P för all soppa om man tar lax och matlagningsgrädde 4%.
Personliga Points: 6-32 för all soppa om man tar lax och matlagningsgrädde 4%.
Mitt WW: Grön 26, Blå 5, Lila 5 för all soppa om man tar lax och matlagningsgrädde 4%.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 3 003 times, 2 visit(s) today