Superenkel fisksoppa med räkor och dill

skriv ut
4 portioner
  • 400 g lax- eller torsk eller blanda
  • 400 g oskalade räkor
  • 1 röd lök
  • 1 tsk smör
  • 1 msk citronjuice
  • 7-8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl hackad dill (gärna färsk)
  • salt och peppar
  • 2 tsk finrivet citronskal
Gör så här:

Skala räkorna, skär fiskfilén i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret i en kastrull.

Tillsätt citronjuicen och vattnet. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner vispgrädde och lägg i fisken. Låt koka på svag värme i 3 minuter.

Tillsätt de räkorna och dillen. Smaka av med salt och peppar.

Strö finrivet citronskal över hela rätten vid servering och garnera med lite mer dill.

 

För er Viktväktare: 

Mitt WW: Grön 26, Blå 5 för all soppa om man tar lax och matlagningsgrädde 4%.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita