Köttfärslasagne med keso

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 liten röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400 g passerade tomater (eller krossade)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g keso (cottage cheese)
  • 6 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och paprika i mindre bitar. Stek detta tillsammans med färsen och oljan i en djupare stekpanna. Rör i passerade/krossade tomater och tomatpuré. Pressa även i vitlöken. Smula buljongtärningarna och krydda med salt och peppar. Låt det koka upp.

Rör ner keson. Smörj eventuellt en ugnsform med lite matfett så att plattorna inte fastnar. Lägg 3 lasagneplattor som botten och häll hälften av köttfärssåsen över dem. Lägg sedan på de resterande tre lasagneplattorna och därefter det sista av köttfärssåsen. Strö över den rivna osten.

Grädda lasagnen i cirka 30 minuter eller tills lasagneplattorna har mjuknat och osten fått en härlig gyllene färg. Servera gärna med en fräsch och krispig sallad.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 12, Blå 12 per portion per portion om man använder 10% nötfärs, Cottage Cheese 1,5% och max 17%-ig ost.

SmartPoints Flex: 12 SP Flex per portion om man använder 10% nötfärs, Cottage Cheese 1,5% och max 17%-ig ost.

SmartPoints: Det blir 12 SP per portion om man använder 10% nötfärs, Cottage Cheese 1,5% och max 17%-ig ost.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen