Köttfärslasagne med keso
Till 4 portioner behöver du:
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 liten röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 400 g passerade tomater (eller krossade)
- 2 msk tomatpuré
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 500 g keso (cottage cheese)
- 6 lasagneplattor
- 2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och paprika i mindre bitar. Stek detta tillsammans med färsen och oljan i en djupare stekpanna. Rör i passerade/krossade tomater och tomatpuré. Pressa även i vitlöken. Smula buljongtärningarna och krydda med salt och peppar. Låt det koka upp.
Rör ner keson. Smörj eventuellt en ugnsform med lite matfett så att plattorna inte fastnar. Lägg 3 lasagneplattor som botten och häll hälften av köttfärssåsen över dem. Lägg sedan på de resterande tre lasagneplattorna och därefter det sista av köttfärssåsen. Strö över den rivna osten.
Grädda lasagnen i cirka 30 minuter eller tills lasagneplattorna har mjuknat och osten fått en härlig gyllene färg. Servera gärna med en fräsch och krispig sallad.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 12, Blå 12 per portion per portion om man använder 10% nötfärs, Cottage Cheese 1,5% och max 17%-ig ost.
SmartPoints Flex: 12 SP Flex per portion om man använder 10% nötfärs, Cottage Cheese 1,5% och max 17%-ig ost.
SmartPoints: Det blir 12 SP per portion om man använder 10% nötfärs, Cottage Cheese 1,5% och max 17%-ig ost.
Recept och bild – Nadjaskitchen