Rotfruktschips!
Du behöver:
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 2 st rödbetor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala rotfrukterna och hyvla dem i tunna skivor, lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt med varje rotfruktssort för sig – rödbetorna färgar av sig annars. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Låt plåten stå kvar i den avstängda ugnen i ca 15 min. Ringla över lite olja, blanda runt och strö över flingsalt.
Häll över chipsen på en annan plåt eller en skål med hushållspapper i botten så att överflödig olja absorberas av hushållspappret. Servera i mindre skålar med lite extra flingsalt och njut!!!
För er Viktväktare:
Points: 4 p för hela plåten
Personliga Points: 4 PP för hela plåten
MittWW: Grön 4, Blå 4, Lila 4 för hela plåten
Recept och bild – Annelie Niehoff
Pingback: En ”smalare” glöggkväll
Pingback: Tips till glöggminglet