Du i Fokus
Mat & Dryck

Blåbärssmoothie – för hälsan!

skriv ut
Det är säsong för blåbär!

I blåbär har man sett att det finns ämnet antocyan som kan stoppa åldersförändringar i hjärnan, de vilda bären innehåller mer antocyaner än de odlade.

Bären är även rika på C-vitamin, som stärker kollagen vilket finns i blodkärlens väggar men även i huden och ger stadga. C-vitaminet har många funktioner i kroppen och hjälper också E-vitaminet att återanvändas.

Det positiva med bär är att de är lätta att lägga till i frukostgröten eller muslin. Bären är också perfekta som mellanmål eller dessert, en smoothie med blåbär är fantastiskt gott och kan göras på din favoritmjölk.

Blåbärssmoothie

4 Portioner

  • 4 dl frysta eller färska blåbär
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 4 tsk florsocker (kan uteslutas)
  • 2 krm stötta kardemummakärnor
Gör så här:

Mixa blåbär, mjölk och yoghurt i mixer eller matberedare. Tillsätt kardemumma och eventuellt socker. Rör om och häll upp i glas. Servera genast!

Smoothien blir riktigt kall och god om bären är frysta men färska går också bra.

För er Viktväktare:

Points: 9 P för allt om man tar lättmjölk och vaniljyoghurt 0,5%.  3 P om man tar lättmjölk, Larsas grekiska fettfria yoghurt och vaniljessens.

Personliga Points: 9 PP för allt om man tar lättmjölk och vaniljyoghurt 0,5%.  3-6 PP om man tar lättmjölk, Larsas grekiska fettfria yoghurt och vaniljessens.

Mitt WW:  Grön 9, Blå 9, Lila 9 för allt om man tar lättmjölk och vaniljyoghurt 0,5%.  Grön  3, Blå 2, Lila 2 på om man tar lättmjölk, Larsas grekiska fettfria yoghurt och vaniljessens.

SmartPoints Flex: 9 SP Flex om man tar lättmjölk och vaniljyoghurt 0,5%. 2 SP Flex om man tar lättmjölk, Larsas grekiska fettfria yoghurt och vaniljessens.

Text – Bärfrämjandet & Säsongensbästa, Recept & bild – Arla

Visited 95 times, 1 visit(s) today