Du i Fokus
Mat & Dryck

Beer can chicken grillrör

skriv ut
Ni har säkert hört talas om att man kan trä en hel kyckling över en öl- eller läskburk och få en otroligt saftig och god kyckling. Problemet med att använda en burk är att det kan släppa färgrester från trycket på burken som inte är särskilt nyttigt att få i sig. Då kan man istället köpa ett rör från Landmann som är anpassat för att värmas upp.

Det är ett mycket praktiskt grillrör för tillagning av hel kyckling. Röret fungerar i så väl grillar med lock som i ugn. Tillverkat av rostfritt stål SS304. Kycklingen smaksätts inifrån med den smaksättning man själv väljer. Öl och vitlök, apelsinjuice, vin eller liknande hälls i röret, varefter kycklingen placeras över röret. Massera in kycklingens utsida med rubb (torr krydd-blandning) efter smak och tycke.

Grilla kycklingen i 1,5–2 timmar i ca 150°. Antingen indirekt i grillen, eller i ugnen. Innertemperaturen på kycklingen ska vara ca 82°

Kycklingen blir verkligen saftig! Och skinnet blir perfekt krispigt, om man gillar det. Ett kul och enkelt sätt att tillaga en perfekt kyckling. Så god att det räcker att servera med en god sallad och något passande i glaset.

Beer can chicken förberedelse Beer can chicken i ugn

Bild och text – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today