Äggröra med fetaost och champinjoner
4 portioner
- 8 ägg
- 1 stor burk skivade champinjoner
- 200 gr fetaost
- 250 gr körsbärstomater
- 1-2 msk smör- & rapsolja
- 1 gul lök
- 1/2 kruka basilika
- salt
- peppar
Gör så här:
Knäck äggen i en bunke, salta, peppra, vispa ihop lite lätt med en gaffel och ställ åt sidan.
Finhacka löken, dela tomaterna på hälften, tärna fetaosten, hacka basilikan och häll av vattnet av champinjonerna.
Häll champinjonerna i en torr varm panna och ånga av vätskan så mycket det går, tillsätt fettet och löken. Fräs alltsammans tills löken börjar bli mjuk och svampen fått lite färg, salta och peppra. Ha ner tomaterna och fräs tills de börjar bli mjuka. Tillsätt fetaosten och äggen och rör hela tiden under tillagningen, tills allt har en krämig konsistens.
Dra av pannan från värmen, smaka av med salt och peppar och ha ner basilikan. Blanda om och servera direkt, toppa gärna med riven parmesan.
För er Viktväktare:
Points: 9 P för hela pannan, om man använder Apetina 3% salladsost och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till Sp för ev parmesan.
Personliga Points: 9-28 PP för hela pannan, om man använder Apetina 3% salladsost och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till PP för ev parmesan.
Mitt WW: Grön 24, Blå 8, Lila 8 för hela pannan, om man använder Apetina 3% salladsost och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till Sp för ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita