Du i Fokus
Resor

Låt din personlighet avgöra valet av strand

skriv ut
När svenskarna bokar solsemester väljer många Kanarieöarna för de långa, solsäkra dagarna och den årliga medeltemperaturen på 24 grader. Här finns en strand för alla årstider, oavsett vilken typ av resenär du är. Skräddarsy nästa solsemester och välj att spendera dagarna på en strand som passar just dig.

På Kanarieöarna finns stränder för alla preferenser och smaker – orörda vikar eller kilometerlånga sandstränder. Här finns kuststräckor och vatten, utmärkta för en säker familjesemester såväl som sportaktiviteter eller avslappnande solnedgångar med vännerna. Hitta drömstranden med hjälp av Kanarieöarnas ultimata strandguide.

Aktiva dagar och solnedgång

Famara-stranden, Lanzarote

Denna orörda strand på nordvästra Lanzarote är omgiven av imponerande klippor som är cirka 600 meter höga. Vinden och dess havsströmmar gör Famara till en av de mest populära stränderna för surfing, kitesurfing och vindsurfentusiaster, även skärmflygning är en vanlig aktivitet. Efter en aktiv dag på stranden bör man stanna kvar och njuta av öns vackra solnedgång. En bra utsiktsplats för detta är Mirador del Bosquecillo.

Stränderna i Corralejo, Fuerteventura

Intill sanddynerna i Corralejo, på nordöstra Fuerteventura, finns några av öns bästa stränder. Längs den fem mil långa kusten finns stränder idealiska för vattensport. Den vita, lena sanden lockar de soldyrkare som söker en mer stillsam semester.

För solkyssta romantiker

La Tejita, Teneriffa

Romantiska resmål finns det gott om på Kanarieöarna. Missa inte stranden La Tejita på Teneriffa, som med mörk sand och kristallklart vatten är en av öns vackraste. I strandens ena ände, nära vulkanen Montaña Roja, kan man betrakta den idylliska solnedgången.

Papagayos stränder, Lanzarote

Papagayos stränder fascinerar både med sitt turkosa vatten och det omgivande landskapet. Trots populariteten av detta område finns det om något avlägset och via en grusväg, plats för mer avskildhet och lugn än vid andra välbesökta stränder på Kanarieöarna, perfekt för en romantisk semester.

 

Instagramvänlig natur

El Verodal, El Hierro

Stranden El Verodal, i nordvästra delen av El Hierro, utmärker sig framför allt för sin speciella vulkaniska, röda sand. Det spektakulära landskapet med klippformationer gör stranden till ett måste för naturälskare. Trots att man avråder från bad på grund av de starka havsströmmarna är platsen väl värd resan.

Stranden La Francesa, La Graciosa

La Graciosa, den minsta av Kanarieöarna, ligger La Francesa – en strand med fin vit sand, formad som en hästsko, och med turkost vatten. La Francesa ligger på öns södra del och erbjuder en hisnande utsikt över Famaras klippvägg på Lanzarote.

Naturist, javisst

Maspalomas, Gran Canaria

Naturreservatet Maspalomas på Gran Canarias bjuder på stränder för alla, stora och vidsträckta såväl som mer avskilda. I Punta de Maspalomas kan nudister njuta i total frihet med kroppen bar.

Playa del Inglés, La Gomera

Playa del Inglés, i slutet av Valle del Gran Rey på ön La Gomera, är en legendarisk strand inom hippierörelsen ända sedan sjuttiotalet. Denna nudiststrand har flera attraktioner; den vulkaniska sanden, bergen som omger stranden och det lugna havet. Till skillnad från andra nudiststränder ligger Inglés Beach dessutom nära restauranger och nöjesställen. Det är alltså ett bra alternativ för de som vill njuta av avkoppling på stranden men samtidigt ha god tillgång till alla bekvämligheter.

En plats för hela familjen

Las Teresitas, Teneriffa

Stranden Las Teresitas ligger i nordöstra Teneriffa och är ungefär en och en halv kilometerlång. Det kristallklara och grunda vatten är alltid lugnt tack vare strandens vågbrytare, vilket gör det till en idealisk strand att besöka med barn. Palmträden som pryder stranden ger även skydd från solen för de allra minsta och alla nödvändiga faciliteter såsom duschar, omklädningsrum, strandbarer, och badvakter finns för att göra din familjesemester som bekväm som möjligt.

Charco Verde, La Palma

I sydvästra La Palma ligger familjevänliga Charco Verde. Den mysiga viken som är cirka 150 meter lång, är omgiven av klippor och bananplantager och har ett lugnt hav där hela familjen kan njuta av ett dopp. Här finns duschar och en strandbar och stranden har dessutom träramper för bättre tillgänglighet för barnvagnar och rullstolar.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today