Yoghurtmousse med pepparkakssmulor

skriv ut
4 Portioner
  • 200 gr naturell yoghurt
  • 1 dl apelsinsaft
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk gelatinpulver eller 4 gelatinblad
  • 1/2 dl äggvita
  • 1 msk socker
  • 12-16 pepparkakor (till garnering)
  • valfri frukt (till garnering)
Gör så här

Förbered gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa äggvitorna luftigt med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och blank maräng.  Blanda saft, vatten och citronsaft med yoghurten. Blanda noggrant ner gelatinet i yoghurtsmeten. Vänd ner marängen i yoghurtsmeten försiktigt. Portionera i glas och låt stelna i kylen 4-5 timmar eller tills det har stelnat.

Krossa pepparkakorna till lagom stora smulor och lägg ovanpå moussen direkt innan servering. Toppa med valfri frukt, gärna apelsin.

 

För er Viktväktare: 6 SP/ SP Flex för all yoghurtmousse om man använder turkisk yoghurt 3,5%, funlight och sötströ. Plus 1 SP per pepparkaka.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita