Helt vanliga chokladbollar
ca 40 bollar
- 2 dl strösocker
- 4 msk kakao
- 100 gr smör (rumsvarmt)
- 5 dl havregryn
- 0,5 dl kallt starkt kaffe (tex espresso)
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser först och ha sedan i kaffet.
Låt stå en stund innan smeten rullas till lagom stora bollar.
Rulla varje boll i kokosflingor eller pärlsocker.
Förvara i tättslutande burk.
För er Viktväktare:
Personliga Points: 99-117 PP för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 29-47 PP om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för kokos- eller pärlsocker.
Mitt WW:
Grön 93 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 49 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för kokos- eller pärlsocker.
Blå 93 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 49 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för kokos- eller pärlsocker.
Lila 72 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 28 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för kokos- eller pärlsocker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita