Helt vanliga chokladbollar
ca 40 bollar
- 2 dl strösocker
- 4 msk kakao
- 100 gr smör (rumsvarmt)
- 5 dl havregryn
- 0,5 dl kallt starkt kaffe (tex espresso)
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser först och ha sedan i kaffet.
Låt stå en stund innan smeten rullas till lagom stora bollar.
Rulla varje boll i kokosflingor eller pärlsocker.
Förvara i tättslutande burk.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 99 P för hela satsen om man använder vanligt strösocker och smör, 29 P om man använder tex sukrin (samma mängd) och smör- & rapsolja. Lägg till P för kokos- eller pärlsocker.
Points: 116 P för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 46 P om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till P för kokos- eller pärlsocker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 4 497 times, 1 visit(s) today