Du i Fokus
Bakning

Helt vanliga chokladbollar

skriv ut
ca 40 bollar
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 100 gr smör (rumsvarmt)
  • 5 dl havregryn
  • 0,5 dl kallt starkt kaffe (tex espresso)
Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser först och ha sedan i kaffet.

Låt stå en stund innan smeten rullas till lagom stora bollar.

Rulla varje boll i kokosflingor eller pärlsocker.

Förvara i tättslutande burk.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 99 P för hela satsen om man använder vanligt strösocker och smör, 29 P om man använder tex sukrin (samma mängd) och smör- & rapsolja. Lägg till P för kokos- eller pärlsocker.

Points: 116 P för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 46 P om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till P för kokos- eller pärlsocker.



 Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 4 497 times, 1 visit(s) today