Helt vanliga chokladbollar

skriv ut
ca 40 bollar
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 100 gr smör (rumsvarmt)
  • 5 dl havregryn
  • 0,5 dl kallt starkt kaffe (tex espresso)
Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser först och ha sedan i kaffet.

Låt stå en stund innan smeten rullas till lagom stora bollar.

Rulla varje boll i kokosflingor eller pärlsocker.

Förvara i tättslutande burk.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW:

Grön 93 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 49 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för kokos- eller pärlsocker.

Blå 93 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 49 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för kokos- eller pärlsocker.

Lila 72 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 28 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för kokos- eller pärlsocker.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita