Tortillapaj med räkor

skriv ut
4 portioner (2 pajer)
  • 2 tortillabröd (stora)
  • 1 rödlök
  • 200 gr grön sparris
  • 400 gr skalade räkor
  • 4 tsk smör & rapsolja
  • 3 ägg
  • 200 gr grekisk yoghurt
  • 2-3 msk hackad dill
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Tag två formar a ca 20 cm i diameter. Smörj varje form med en tesked vardera av fettet. Lägg i ett bröd i vardera formen, tryck ut det så gott det går mot kanterna. Ställ in i ugnen 5 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.

Finhacka rödlöken och skör sparrisen i mindre bitar. Fräs lök och sparris i resten av fettet, salt och peppra. Vispa ihop äggen och yoghurten till en äggstanning, salt, peppra och bland ner dillen. Fördela sparrisfräset jämnt i de bägge formarna. Ha i räkorna och häll försiktigt över äggstanningen så den går upp till kanten men inte svämmar över. Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.

Låt svalna, skär i bitar och servera gärna med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion om man använder Larsas fettfira Grekiska Yoghurt och Santa Marias Tortillabröd.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita