Pastagratäng med kyckling

skriv ut
4 portioner
  • 250 gr okokt pasta
  • 500 gr kyckling
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk basilika (torkad)
  • 1 burk krossade tomater
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sätt på ugnen på 200 gr.

Dela löken på hälften, sedan hälften igen och skiva tunt. Kärna ur paprikorna och skär likadant som löken. Dela zucchinin på längden och skiva tunt.

Strimla kycklingen och bryn den i hälften av fettet, häll över i en skål och ställ åt sidan. Tillsätt resten av oljan i pannan och fräs lök, paprika och zucchini tills allt är mjukt. Häll ner kycklingen, tillsätt tomaterna och basilikan. Salta, peppra, blanda om och låt koka upp.

Häll över kycklingblandningen i en gratängform samt pastan och blanda om ordentligt. Häll över matlagningsgrädde jämt fördelat, strö över osten. Grädda i ugn ca 20 min eller tills osten har fin färg.

 

För er Viktväktare

MittWW: Blå 35, Grön 40 för hela gratängen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. 1 msk olja och max 12%-ig ost.

Smartpoints Flex: 35 SP Flex för hela gratängen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. 1 msk olja och max 12%-ig ost.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita