Strimlad kyckling med bönor i tomatsås

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kyckling
  • 500 gr bönor (frysta fungerar)
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs den i en torr panna tills den börjar få lite färg. Ta upp kycklingen och ställ den åt sidan. Bryt eller skär bönorna i mindre bitar. Om du använder frysta bönor så ha ner dem i en stekpanna med hög värme, när de börjar tina sänks värmen, tillsätt sedan oljan och pressa ner vitlöken. låt fräsa 3-4 minuter. Häll över krossade tomater och lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt småputtra tills bönorna är genomkokta. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och ev lite parmesanost.

 

För er Viktväktare: 1 SP Flex per portion. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita