Du i Fokus
Mat & Dryck

En riktig höjdare i frysdisken

skriv ut
Nu lanseras två nya helt växtbaserade frysta pizzor i svenska butiker: Oumph! Grilled Style Pizza och Oumph! Italian Style Pizza. Pizzorna har tjock härlig botten, är gräddade i vedeldad stenugn och toppade med bland annat Oumph! Snabb och god mat du blir mätt av, som dessutom är bra för miljön.

– Vårt mål är att fler ska äta växtbaserad mat. Vi tror på mat som får det att vattnas i munnen och som är bra för miljön. Med de här grymma pizzorna hoppas vi nå långt utanför vegodisken till helt nya kundgrupper, säger Anna-Kajsa Lidell på Food for Progress, företaget bakom Oumph!

Oumph!-pizzorna har en italiensk tomatsås som bas och växtbaserad ekologisk ostliknande topping från Violife, båda på en riktigt schysst botten där degen är handdragen och gräddad i vedeldad stenugn.

Oumph! Italian style Pizza är som namnet antyder inspirerad av Italien med semitorkade tomater, ruccola och Oumph! kryddad med timjan och vitlök.

Oumph! Grilled style Pizza har en tydlig grillsmak, utan att vara för stark. Den har en topping av grillade paprikor och rödlök, och Oumph!

Du lagar pizzan direkt från frysen, tar den ur förpackningen, slänger in den på ett galler mitt i en förvärmd ugn (Elektrisk 220 °C/Varmluft 200 °C) i 7-9 minuter. Klar!

– Fler och fler efterfrågar snabba växtbaserade alternativ. Långkok i alla ära, men ofta har vi inte tid. Då behövs snabb, god och schysst mat. Som Oumph!-pizza, säger Anna-Kajsa Lidell.

Testpatrullen har smakat pizzorna och är imponerade! Det här är inte några små, platta tråkiga fryspizzor inte. Tvärtom faktiskt! Det är tjocka härliga bottnar, gott om fyllning, ost som rinner och det doftar ljuvligt! Ost ja… det är ju inte riktig ost, utan en ostliknande produkt och den är jättegod! Pizzan värms med fördel i ugn, men kan värmas upp i mikro dagen efter utan att tappa smaken. Inte helt fel att lägga den på grillen heller. Vår favorit är Italien Style som faktiskt smakar som en pizza på torget i Milano. Rekommenderas!

Vegan, vegetarian eller vad man än kallar sig – detta är riktigt gott!

 

Oumph!-pizzorna finns i butikerna from nu.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Oumph!

Visited 23 times, 1 visit(s) today