Du i Fokus
Mat & Dryck

Lunchkryssa till Drottningholm

skriv ut
Låt fantastiska krögare fresta med god mat och fantastisk utsikt till lunchen. Strömma tar dig ut genom natursköna Mälaren mot Drottningholm samtidigt som maten serveras.

Turen går med historiska S/S Drottningholm eller M/S Prins Carl Philip, båda anrika fartyg som byggdes i början på 1900-talet. Ombord väljer du en färdigkomponerad meny eller rätter från den välsmakande à la carte-meny.

I skeppsköket används bara förstklassiga råvaror, levererade varje morgon och tillagade ombord av den populära krögare Peter Karlsson och hans team. Om du önskar finns det möjlighet att kliva av och besöka världsarvet Drottningholm och ta en senare båt tillbaka.

Utsikten, med lummiga grönområden och strandnära villor längs Mälarens stränder, bidrar till en rogivande stämning. Tur och retur till Drottningholm tar ungefär två timmar. Maten, utsikten och vågornas gungande utgör en perfekt kombination och hela lunchen blir en njutning.

Många behöver en anledning att kliva på en båt eller turista i sin egen stad, men det behövs inte! Att lyxa till vardagen med en lunchkryssning kan man göra utan anledning alls, men har man något särskilt att fira så blir det naturligtvis en extra krydda.

4 1058

Bilder – Johan Persson, text – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today