Snabb lövbiffsgryta

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 400 gr lövbiff
  • 1 röd paprika
  • 2-3 schalottenlök
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1-1 ½ msk osötad senap
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl syltlök
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • cayennpeppar
  • salt
Gör så här:

Strimla lövbiff och paprika, hacka löken. Koka upp 1, 5 dl buljong, turkisk yoghurt och soja. Blanda ner maizenan i den resterande buljongen så den löser sig, spara till senare. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt det småputtra under lock ca 15 minuter. Häll ner den resten av buljongen och låt koka fyra fem minuter. Krydda med salt och cayennpeppar.

Servera med ris och grönsaker.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 5 SP/portion med 3.5%-ig turkisk yoghurt. Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita