Du i Fokus
Mat & Dryck

Grekisk Fiskgratäng

skriv ut
6 portioner
  • 800 gr vit fisk, tex torsk
  • 800 gr bladspenat
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 3 skivade tomater
  • 100 gr oliver utan kärnor
Gratängsås:
  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 150 gr smulad fetaost
  • salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Lägg den frysta spenaten i en stekpanna och låt den tina upp och ånga av. Tillsätt olja och vitlök. Fräs ett par minuter, tillsätt citronsaften och smaka av med salt och peppar. Lägg spenaten i botten på en ugnssäker form och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Strö över tomatskivorna och oliverna.

Vispa ihop yoghurt, äggulor och 1 dl av den rivna osten och den smulade fetaosten. Häll såsen över fisken och strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Servera med ris.

För er Viktväktare:

Points: 11 P för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt, max 10%-ig riven ost och 3%-ig Apetina (smula sönder kuberna). Lägg till P för ris.

Personliga Points: 11-30 PP för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt, max 10%-ig riven ost och 3%-ig Apetina (smula sönder kuberna). Lägg till PP för ris.

Mitt WW: Grön 6, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 3,5%-ig turkisk yoghurt, max 12%-ig riven ost och 3%-ig Apetina (smula sönder kuberna). Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 68 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Grekisk Fiskgratäng

Kommentarer är stängda.