Du i Fokus
Dryck

Lenz Moser Zweigelt Eleganz 2022 – En hyllning till Österrikes stjärndruva

skriv ut

Burgenland, en av Österrikes mest framstående vinregioner, presenterar Lenz Moser Zweigelt Eleganz – ett vin som hyllar och framhäver druvan zweigelt, en av Österrikes mest älskade druvsorter.

Druvan zweigelt är resultatet av Fritz Zweigelts korsningsförsök mellan druvorna sankt laurent och blaufränkisch. Ursprungligen känd som druvan rotburger, bytte namn till zweigelt 1975 och har sedan dess utvecklats till en kultförklarad druvsort som uppskattas för sin unika karaktär och smakprofil.

Nyheten Lenz Moser Zweigelt Eleganz är gjord på 100% zweigelt och har gett upphov till detta vin med elegans och finess. Vid vinframställningen avstjälkas druvorna innan musten macereras tillsammans med skalen, vilket säkerställer druvsortens typicitet och maximala fruktaromer. Lagringen sker i temperaturkontrollerande ståltankar.

Doften är fruktig, något kryddig med inslag av blåbär, lagerblad, skogshallon, örter och lakrits. Smaken är fruktig, något kryddig med inslag av svarta vinbär, blåbär, lagerblad, skogshallon och lakrits. Färgen är mörkt blåröd.

Lenz Moser är ett familjeägt företag som har sina rötter i Rohrendorf, ca 70 km nordväst om Wien.
Lenz Moser Zweigelt Eleganz är ett lysande exempel på deras passion och expertis inom vinproduktion, där vinet levererar en fruktig karaktär och fina aromer av körsbär och röda bär som lämnar ett varaktigt intryck.

Lenz Moser Zweigelt Eleganz 2022

Artikelnummer: 543901

Pris: 99 kr


Text och bild – Pressmaterial


Visited 21 times, 1 visit(s) today