Du i Fokus
MusikUpplevelser

Bo Kaspers Orkester – ny show med skönt gung!

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Bo Kaspers Orkester har varit ett av Sveriges mest uppskattade liveband sedan 90-talet och sålt över en miljon album. Nu intar man Rival med en helt ny show som tar publiken med på en musikresa genom deras drygt 30-åriga karriär.

”Bo Kaspers Orkester – In Concert” är en show som spänner brett över bandets hela musikskatt. De vandrar enkelt och lekfullt mellan jazz, funk, pop, visa och soul och blandar gamla godingar med nyskrivet material. Man struntar helt i att passa in eller placera sig i ett särskilt fack, utan hoppar glatt mellan de olika musikstilarna.

Bo Kaspers Orkester har haft storslagna arenashower, slagit publikrekord på Allsången och varit husband på tv, men de är nog ändå bäst i mindre miljöer där det blir lite med personligt och intimt. I den nya showen är scenen utrustad med stora skärmar med ljuspelare samt gamla industrilampor som ger en läcker effekt.

Man börjar enkelt med de fyra bandmedlemmarna som spelar akustiskt och finstämt. Sedan fylls scenen och hitsen betas av en efter en. Vi får bland annat höra de välkända ”I samma bil”, ”Undantag” och ”Vi kommer aldrig att dö” samt några nya alster. Alla med det där alldeles speciella soundet, som får hela publiken att gunga i takt.

Det blir ett par sköna och väldigt behagliga timmar, med härlig musik och charmiga mellansnack tillsammans med några av Sveriges bästa liveartister.

”Bo Kaspers Orkester – In Concert” spelar på Rival till och med december, sedan ger man sig ut på turné.Text och bilder – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

Visited 179 times, 1 visit(s) today