Du i Fokus
Upplevelser

Halloween på Gröna Lund – läskigare än någonsin

skriv ut

Den 13 oktober inleds Halloween-firandet på Gröna Lund. I år introduceras ett nytt, världsunikt, koncept ”Obscura”. Gästerna bjuds på en möjlighet att bli inlåsta, i totalt mörker. I kombination med specialeffekter och avancerad ljudteknik upphör gränserna snabbt mellan vad som är verkligt och vad som är den inlåstes egna värsta mardrömmar.

Den nya attraktionen, Obscura, liknar ingenting man förr ens varit i närheten av på Gröna Lund. Obscura är namnet på den lilla flicka som berättar sin historia, hon får hjälp av en flera mer eller mindre skräckinjagande effekter. Hennes gäster placeras i ett sällsynt rysligt utrymme som låses från utsidan och det blir svart. Becksvart. Som inlåst i Obscura finns ingenstans att fly. Det blir snabbt till ett möte med sig själv, med ens egna värsta demoner och fobier. Inget för den som är mörkrädd alltså.

– Obscura är en helt ny attraktion inte bara för Gröna Lund, den är helt unik i sitt slag i världen. Har du bara ett uns av klaustrofobi, eller någon gång haft en mardröm, lär du minnas upplevelsen för lång tid framöver. Det vågar jag lova, säger Sebastian Delefors, marknadschef på Gröna Lund.

Skeppet, Sekten, Olustiga Huset och House of Even Worse Nightmares finns kvar, samt skräckparaden och eldshowen. Här finns såklart även saker båda att göra och se även för de yngre besökarna. Om vädret tillåter hålls alla attraktioner, förutom Jetline och Twister, öppna. Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på över 30 attraktioner inklusive alla skräckhus.

Årets Halloween-firande blir Gröna Lunds sjätte. Under 18 dagar mellan den 13 oktober och 5 november fylls parken av onda väsen, skräckhus, tematiserade områden och skräckparader. Till varje dag finns ett begränsat antal platser, fördelat på ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass.

Text – Jikitas. Bild – Gröna Lund

Visited 8 times, 1 visit(s) today