Du i Fokus
Mat & Dryck

Snabb lövbiffsgryta

skriv ut
4 portioner
  • 400 gr lövbiff
  • 1 röd paprika
  • 2-3 schalottenlök
  • 2 dl hett vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-1 ½ msk osötad senap
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl syltlök
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk kallt vatten
  • 1-2 msk olja
  • cayennepeppar
  • salt
Gör så här:

Strimla lövbiff och paprika, hacka löken. Lös upp buljongtärningen i det heta vatten och rör ut maizenan i det kalla vattnet. Hetta upp en stekpanna, fräs lök och paprika i hälften av oljan tills de blir mjuka. Häll över i en separat skål och ställ åt sidan.

Fräs köttet i resten av olja, tills det får lite färg. Häll tillbaka grönsakerna och ha i buljong, senap, syltlök, soja och yoghurten. Blanda om och låt koka 4-5 minuter. Häll ner den utrörda maizenan, blanda om och låt koka tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Servera med ris och grönsaker.




För er viktväktare:

Points: 15 P för hela grytan, om man använder fettfri yoghurt 1 msk senap och 1 msk olja. Lägg till P för ris.



Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 158 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Snabb lövbiffsgryta

Kommentarer är stängda.