Fiskgratäng med zucchini och ajvar
6 Portioner
- 6 filéer, vit fisk tex torsk, ca 800 gr.
- 200 gr ajvar (mild el stark)
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 zucchini
- 1 stor gul lök
- 1 kruka persilja
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka persiljan. Blanda ajvar, grädde och persilja i en bunke. Salta och peppra.
Salta och peppra fisken och lägg den i en ugnsfast form.
Skiva löken och zucchinin. Lägg lök och ett par zucchiniskivor på varje filé. Häll över såsen och gratinera i ugn ca 20-25 minuter.
Servera med tex pressad potatis.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatis.
Personliga Points: 16-24 PP för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatis.
Mitt WW: Grön 23, Blå 18, Lila 18 för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 767 times, 1 visit(s) today