Du i Fokus
Hälsa & MotionMode & Skönhet

Så får du fräscha och fina sommarfötter

skriv ut
Sommaren är här och det är dags att plocka fram sandalerna. Men hur mår dina fötter? Här tipsar CCS om vad du behöver och hur du ska göra för att pigga upp dina fossingar  inför årets varma månader.

”Att hålla huden mjuk och smidig genom daglig fotvård är inte bara härligt – det skyddar dessutom fötterna mot yttre påfrestningar och förebygger besvär. CCS senaste nyhet är CCS Hälstift SOS – en praktisk och innovativ punktbehandling för torra och spruckna hälar som är lätt att ha med sig under aktiva dagar”, säger Martin Sahlgren, Brand Manager Footcare på Karo Pharma.

1. Rengör fötterna med ett välgörande fotbad

Rena fötter är grunden i en god fotvårdsrutin. Häll upp ett fotbad och tillsätt några skedar CCS Intensivt Uppmjukande Fotbadsalt. Det innehåller 100% fuktbindande karbamid som effektivt mjukar upp torr hud, förhårdnader och spruckna hälar. Bada fötterna i ungefär 10-15 minuter och torka dem sedan riktigt torra.

2. Återfukta med en mjukgörande salva

Fina fötter får du genom att smörja in dem dagligen. Klassikern CCS Fotvårdssalva är speciellt framtagen för torra fötter med förhårdnader. Den har tre funktioner i ett – den mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Salvan innehåller fuktbindande karbamid samt eukalyptusolja som motverkar dålig lukt och ger en frisk doft. 95% av användarna upplever förbättring redan inom en vecka.

3. Kom ihåg hälarna

Drabbas du lätt av torra och spruckna hälar? CCS Cracked Heel SOS är speciellt framtagen för mycket torra fötter med hälsprickor och hård hud som behöver extra omvårdnad. Den har fyra funktioner i ett – den exfolierar, mjukgör, återfuktar och stärker hudbarriären hos torra och spruckna hälar. För dig som är på språng kan nyheten CCS Hälstift SOS vara ett lämpligt alternativ. Det är en intensivt återfuktande, kladdfri och exfolierande punktbehandling för mycket hård hud. Utmärkt att stoppa ner i strandväskan eller sportbagen.

4. Motverka svett och dålig lukt

Under sommarmånaderna är det lätt att drabbas av varma och fuktiga fötter. Vill du motverka besvär? Använd skor och strumpor som andas och låt fötterna vara ute i det fria så ofta det går. Prova också CCS Uppfräschande Fotdeo – en svalkande effektiv antiperspirantspray som motverkar svett och dålig lukt från varma och fuktiga fötter. Den välgörande fotdeon håller fötterna torra, fräscha och väldoftande.

5. Ge aktiva fötter proffshjälp

Strandtennis eller en löptur i skogen? Oavsett vad du gillar är det viktigt att ge aktiva fötter extra omsorg. CCS Foot Pro är en multifunktionell all-in-one fotkräm specifikt utformad för att behandla hälsprickor, förhårdnader och torra fötter. Den motverkar även dålig lukt och ger en frisk doft. Foot Pro går snabbt in i huden utan att kladda. Den passar dig som vill njuta av sommarens fartfyllda dagar utan fotbesvär.

6. Stärk hudens naturliga barriärfunktion

För den som har torr och tunn hud är det viktigt att stärka den skyddande barriären. CCS Kladdfri Fotmousse är speciellt framtagen för diabetiker och personer med torr och tunn hud. Den innehåller karbamid och mjukgörande ingredienser och är baserad på en beprövad svensk teknologi för att behandla och förebygga hudbesvär. Teknologin stärker hudens naturliga barriärfunktion, återfuktar och mjukgör. Fotmoussen låter huden återfå sin balans vilket minskar risken för nya hudbesvär. Den är lätt att smörja in utan att kännas kladdig.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today