Räkor med grönsaker och saffranssås

skriv ut
4 Portioner
  • 3-4 klyftor vitlök, tunt skivad
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 röd paprika
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 pkt saffran
  • 1 buljongtärning fisk
  • 1/2 dl hett vatten
  • 300 gr skalade räkor
  • 1 tsk smör och rapsolja
  • salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Hacka löken, skär zucchinin i halvmånar och paprika i mindre bitar. Fräs alla grönsaker tillsammans med vitlök och saffran i ca 5 minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, tillsätt detta och matlagningsgrädden och låt koka ihop ett par minuter. Stäng av värmen och häll ner räkorna och låt dem värmas i såsen någon minut. Smaka av med salt och citronpeppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare: 3 SP per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita