Kyckling med Ungerska smaker
4 portioner
- 500 gr kyckling
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 msk paprikapulver
- 1 buljongtärning (kyckling)
- 2 dl hett vatten
- 1/2 dl kallt vatten
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk majsstärkelse
- 1-2 msk smör & rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen. Finhacka löken och strimla paprikan.
Fräs kycklingen i hälften av fettet tills den får färg. Ta upp och ställ åt sidan.
Fräs löken i resten av fettet tills den bli mjuk. Häll tillbaka kycklingen och tillsätt paprikapulvret. Rör ut buljongtärningen i det heta vattnet och ha ner detta i pannan tillsammans med grädden. Blanda om och låt koka 2-3 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och häll ner i pannan. Tillsätt paprikan. Blanda om allt och låt koka ihop under omrörning tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.
För er Viktväktare:
Points: 12 P för hela grytan om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 12-20 PP för hela grytan om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ris.
Mitt WW: Grön 19, Blå 11, Lila 11 för hela grytan om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita