Kyckling med Ungerska smaker

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 buljongtärning (kyckling)
  • 2 dl hett vatten
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen. Finhacka löken och strimla paprikan.

Fräs kycklingen i hälften av fettet tills den får färg. Ta upp och ställ åt sidan.

Fräs löken i resten av fettet tills den bli mjuk. Häll tillbaka kycklingen och tillsätt paprikapulvret. Rör ut buljongtärningen i det heta vattnet och ha ner detta i pannan tillsammans med grädden. Blanda om och låt koka 2-3 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och häll ner i pannan. Tillsätt paprikan. Blanda om allt och låt koka ihop under omrörning tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 19, Blå 11, Lila 11 för hela grytan om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för ris.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita