Räk- och romsås
4 portioner
- 1 röd lök
- 300 gr grekisk yoghurt
- 140 gr skalade räkor
- 1 burk stenbitsrom
- 1 knippa gräslök
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka löken, finhacka gräslöken. Blanda lök, yoghurt, räkor och rom i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Servera med tex bakad potatis och garnera med gräslök, eller som innehåll i smörgåstårta eller wraps.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 0 P för all sås om man använder fettfri yoghurt. Lägg till för ev bakpotatis eller annat.
Points: 0 P för all sås om man använder Larsas Grekiska Fettfria Yoghurt. Lägg till för ev bakpotatis eller annat.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 586 times, 1 visit(s) today