Du i Fokus
Mat & Dryck

Räk- och romsås

skriv ut
4 portioner
  • 1 röd lök
  • 300 gr grekisk yoghurt
  • 140 gr skalade räkor
  • 1 burk stenbitsrom
  • 1 knippa gräslök
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken, finhacka gräslöken. Blanda lök, yoghurt, räkor och rom i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Servera med tex bakad potatis och garnera med gräslök, eller som innehåll i smörgåstårta eller wraps.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 0 P för all sås om man använder fettfri yoghurt. Lägg till för ev bakpotatis eller annat.

Points: 0 P för all sås om man använder Larsas Grekiska Fettfria Yoghurt. Lägg till för ev bakpotatis eller annat.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 1 586 times, 1 visit(s) today