Du i Fokus
Mat & Dryck

Räkor med grönsaker och saffranssås

skriv ut
4-5 Portioner
  • 3-4 klyftor vitlök, tunt skivad
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 röd paprika
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 pkt saffran
  • 1 buljongtärning fisk
  • 1/2 dl hett vatten
  • 300 gr skalade räkor
  • 1 tsk smör- och rapsolja
  • salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Hacka löken, skär zucchinin i halvmånar och paprika i mindre bitar. Fräs alla grönsaker tillsammans med vitlök och saffran i ca 5 minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, tillsätt detta och matlagningsgrädden och låt koka ihop ett par minuter. Stäng av värmen och häll ner räkorna och låt dem värmas i såsen någon minut. Smaka av med salt och citronpeppar.

Servera med pasta och toppa gärna med granatäppelkärnor.

För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 13 P för räkorna, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.

Points: 13 P för räkorna, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 203 times, 1 visit(s) today