Räkor med grönsaker och saffranssås
4-5 Portioner
- 3-4 klyftor vitlök, tunt skivad
- 1 gul lök
- 1 zucchini
- 2 röd paprika
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 pkt saffran
- 1 buljongtärning fisk
- 1/2 dl hett vatten
- 300 gr skalade räkor
- 1 tsk smör- och rapsolja
- salt
- citronpeppar
Gör så här:
Hacka löken, skär zucchinin i halvmånar och paprika i mindre bitar. Fräs alla grönsaker tillsammans med vitlök och saffran i ca 5 minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, tillsätt detta och matlagningsgrädden och låt koka ihop ett par minuter. Stäng av värmen och häll ner räkorna och låt dem värmas i såsen någon minut. Smaka av med salt och citronpeppar.
Servera med pasta och toppa gärna med granatäppelkärnor.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 13 P för räkorna, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Points: 13 P för räkorna, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 203 times, 1 visit(s) today