Räkor med currypasta

skriv ut
4 portioner
  • 1 bit purjolök
  • 1-2 tsk röd currypasta
  • 1 msk olja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 300 gr haricots vers
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 400 gr skalade räkor
  • salt

Gör så här:

Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs purjolöken i oljan någon minut, tillsätt bönorna, blanda om och fräs tillsammans 3-4 minuter på medelvärme. Blanda ut majsstärkelsen i mjölken. Ha i currypastan pannan, blanda ut den så gott det går och låt fräsa någon minut. Häll i grädde och majsenablandningen i pannan, blanda om och låt koka upp. Låt koka tills det börjar tjockna. Smaka av med salt. Blanda i räkorna, dra pannan av plattan och låt räkorna bli varma i såsen.

Servera med pasta eller ris.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex per portion om man använder minimjölk och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta/ris.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita