Jordgubbstriffle med mandel och kokos
Till fyra-sex portioner behöver du:
- 400 g jordgubbar
- 150 g sockerkaka
- 50 g mandelspån
- 5 tsk kokosflingor
Glasskräm:
- 2 dl mjölk
- 5 msk marsanpulver
- 2 dl vispgrädde
Gör så här:
Börja med att rosta mandelspånen och kokosflingorna lätt i en torr stekpanna. På så sätt får de lite mera smak. Akta så att de inte bränns vid. Sätt åt sidan för att svalna på hushållspapper.
Gör nu glasskrämen: Vispa ihop mjölk och marsanpulvret. Ställ det kallt medan du vispar upp grädden. Blanda sedan grädden med vaniljkrämen och ställ kallt igen.
Smula sockerkakan och skiva jordgubbarna. Varva nu sockerkaka, glasskräm, jordgubbar och strö sedan över med mandelspån och kokos. Fortsätt så tills du fullt skålen med helt, avsluta med mandelspån och kokos. Ställ det kallt tills det är dags för servering.
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 69, Blå 69 för allt om du använder mellanmjölk och 27% grädde.
Recept och bild – Nadjaskitchen