Du i Fokus
Hälsa & Motion

Varbergs Kurort – Hallands eget paradis!

skriv ut
I Apelviken i Varberg ligger en riktig pärla! Med utsikt över havet omges Varbergs Kurort av enormt vacker miljö. Själva huvudbyggnaden är ett gammal senatorium från tidigt 1900-tal som man bevarat på bästa möjliga sätt, men förvandlat till ett avkopplande paradis. Här finns verkligen allt man behöver för att få den absolut bästa semestern.

Varbergs Kurort är en del av skandinaviska Comwell, som driver anläggningar för konferens, spa och avkoppling runtom i Danmark samt i Sverige. Här finns 158 rum av olika storlek, en härlig strand, en vacker trädgård, gym, SPA och relaxavdelning

Thalassospa

Som enda hotell i Sveriges öppnas nu ett Thalassospa, med ett brett utbud av aktiviteter och spabehandlingar samt livsstilsbehandlingar. Äkta havsvatten och tång från Kattegatt används i bad och behandlingar. Att ligga och flyta i den 32 grader varma bassängen med havsvatten är ljuvligt! När man badat klart kan man testa alla olika upplevelseduschar. Vad sägs om att känna av alla årets årstider genom vatten? Stilla sommarregn, åskoväder, olika temperaturer och storlek på vattendropparna. Kanske testa nack- och ryggmassage genom vatten? Sen fixar man en ansiktsmask och sätter sig i kallbastun eller testar 50- eller 80-gradersbastun.

Behandlingsrum

Vill man koppla av totalt lägger man sig i jacuzzin och bara mår gott! Lite överallt finns små mysgrupper med bekväma fåtöljer, vissa med massage för ryggen eller kroppen. På övervåningen kan man ta sig en kopp te eller en frukt och sätta sig i en hänggunga och mysa. Här uppe finns även behandlingsrummen. Varför inte testa en Horizontal Shower som är en dusch man tar liggande på en uppvärmd stenhäll. Det finns flera olika program som tex avslappning eller uppiggande. Vattnet duschas i olika program över kroppen. Det är varmt och kallt vatten om vartannat och en väldigt udda med läcker upplevelse.

Självklart finns här även en superb restaurang med något för alla smaker. Frukostbuffén bjuder på allt mellan himmel och jord. Till lunch och middag kan man välja buffé eller a la carte. Det spelar ingen roll vad man väljer, allt är precis lika gott! Den otroligt härliga miljön bidrar självklart till hela matupplevelsen.

Det här är ett ställe vi varmt kan rekommendera! Hotellet är vackert och trivsamt, rummen fina och bekväma, omgivningarna vackra och rogivande, mängder med saker att göra och uppleva och en fantastiskt trevlig personal!

Just nu finns ett fördelaktigt erbjudande, så passa på!

img_0815img_0818img_0813 img_0826 img_0838 img_0855 img_0886 img_0898 img_0909 img_0930

Bilder och text – Marlene Rindå

Visited 29 times, 1 visit(s) today