Pad Thai

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 1 paket risnudlar (180 gr)
  • 1-2 msk raps- eller jordnötsolja
  • 1 chili
  • 1 paket böngroddar (ca 180 gr)
  • 2 ägg
  • 1 knippe salladslök
  • 50 gr skalade jordnötter

Sås

  • 1 lime
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk sweetchillisås
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk japansk soja (ljus)
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk vatten
Gör så här:

Blanda med såsen. Riv skalet av limen och pressa ur limejuicen i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna i juicen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop. Ställ åt sidan.

Blötlägg nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Strimla kycklingen och fräs den i oljan. Hacka chili och salladslöken, tillsätt detta samt böngroddarna till kycklingen när den börjat få färg. Knäck och vispa ihop äggen i en separat skål, häll ner detta i kycklingen och blanda om väl. Tillsätt såsen och nudlarna och låt koka ihop ett par minuter.

Grovhacka jordnötterna och finhacka koriandern, lägg upp i separata skålar. Servera Pad Tahien i skålar och låt var och en ta av jordnötterna och koriandern efter egen smak.

 

För er Viktväktare: 7 SP Flex om man använder 1 msk olja, lägg till SP för jordnötterna (2 SP Flex för 12,5 gr).

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita