Pad Thai
4 portioner
- 500 gr kyckling
- 1 paket risnudlar (180 gr)
- 1-2 msk raps- eller jordnötsolja
- 1 chili
- 1 paket böngroddar (ca 180 gr)
- 2 ägg
- 1 knippe salladslök
- 50 gr skalade jordnötter
Sås
- 1 lime
- 3 vitlöksklyftor
- 1 kruka koriander
- 2 msk sweetchillisås
- 2 msk ostronsås
- 2 msk japansk soja (ljus)
- 2 msk fisksås
- 3 msk vatten
Gör så här:
Blanda med såsen. Riv skalet av limen och pressa ur limejuicen i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna i juicen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop. Ställ åt sidan.
Blötlägg nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Strimla kycklingen och fräs den i oljan. Hacka chili och salladslöken, tillsätt detta samt böngroddarna till kycklingen när den börjat få färg. Knäck och vispa ihop äggen i en separat skål, häll ner detta i kycklingen och blanda om väl. Tillsätt såsen och nudlarna och låt koka ihop ett par minuter.
Grovhacka jordnötterna och finhacka koriandern, lägg upp i separata skålar. Servera Pad Tahien i skålar och låt var och en ta av jordnötterna och koriandern efter egen smak.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 8, Blå 7, Lila 7 per portion om man använder 1 msk olja, lägg till SP för jordnötterna (2 SP Flex för 12,5 gr).
SmartPoints Flex: 7 SP Flex per portion om man använder 1 msk olja, lägg till SP för jordnötterna (2 SP Flex för 12,5 gr).
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita