Du i Fokus
Dryck

Telatte på Starbucks

skriv ut
Starbucks lanserade nyligen tre nya telattes utifrån en helt ny teknik där man extraherar smak ifrån teblad. Recepten har tagit Starbucks innovationsteam tre år att ta fram. 

Den 1 mars lanserade Starbucks tre nya tedrinkar under premiumvarumärket Teavana™: Rooibos Tea Latte, Matcha Tea Latte och Red Apple Rooibos Tea Latte, som alla går att få veganska och laktosfria. Recepten på telattes har tagit Starbucks innovationsteam tre år att ta fram och baseras på en helt ny mikroteknik där smakerna extraheras från hela teblad i form av ett finmalet pulver. I stället för att brygga teet har den nya tekniken gjort det möjligt att utvinna hela teblad för en intensivare smakupplevelse.

Telatten görs sedan för hand av baristorna utav det finmalda pulvret som blandas med ångad mjölk, vilket intensifierar smaken ytterligare och skapar en lyxig dryck. Den kan även beställas med laktosfri mjölk eller med soja- eller havredryck.

Rooibos Tea Latte
Rooibosblandningen, som kommer från Sydafrika, är ett naturligt koffeinfritt örtte. Den har en vanilj och honungsliknande doft, med en hint av karamell. Denna telatte serveras ren och innehåller inget tillsatt socker – men kan personifieras och avnjutas sötad genom att tillsätta sirap.

Matcha Tea Latte
Matcha Latte består av tre blandningar av matcha från Japan, Kina och Korea. Den har en subtil blommig ton och en rik naturlig smak med lätt söt arom. Genom att använda ren matchablandning är den här drycken utmärkt att blanda med havredryck. Drycken innehåller inget tillsatt socker och kan även avnjutas som en islatte.

Red Apple Rooibos Tea Latte (limited edition)
Red Apple Rooibos Tea Latte är endast tillgänglig under en begränsad tid och är också koffeinfri. En kombination av äppelsirap och ett delikat äppelblomsextrakt gör denna blandning till en lite sötare och fruktigare version av Rooibos Tea Latte. Årstidens äppelsmak förstärks av frystorkade äpplen som ströts ovanpå latten som “Red Apple dust” – vilket skapar den perfekta drycken för ett Instagramfoto på våren.

 

Text och bild – Starbucks

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today