Maskrosburgare vs Tigervrål i jämn kamp
– Jag har varit vegan i många år och tycker det är så roligt att Quorn satsar på en vegansk superburgare. Min maskrosburgare gav Patriks tigervrål en riktig match! Säger Bea Szenfeld, designer och hållbarhetsinspiratör.
Uppgiften var att med nya veganska Quorn Ultimate Burger ta fram en klimatsmart superburgare som är lika snäll mot planeten som GOD!
Patrik och Bea är goda vänner som båda har varit veganer i många år. Båda är också engagerade i klimatfrågan. Bea valde att inspireras av superväxten maskros och ställde upp med en jordnära burgare kallad Bea’s Ultimate Dandelion smaksatt med en läcker sesam-hoisinmayo och krispig inlagd gurka.
Patrik gick den heta vägen och presenterade sin käftsmäll Patrik’s Ultimate GRRR med srirachamayo, jalapeño och jamaican jerkkryddad rödkålsslaw.
Vi som var på plats fick sedan rösta och undertecknade höll inte med om resultatet. Vi tyckte att Patriks heta hamburgaren var godast! Här nedan är recepten på de två burgarna, så ni själva kan tillaga dem och avgöra. Vilken gillar ni bäst; Beas eller Patriks?
Bea’s Ultimate Dandelion
- 1 Quorn Ultimate Burger (klimatavtryck 0,27 kg CO2e per burgare)
- 1 veganskt burgarbröd toppat med svarta sesamfrön
- rostad sesammajonnäs med hoisinsås
- maskrosblad
- snabbinlagd gurka med sesamfrön
- chilirostad morotsspagetti
- skivad rädisa
Gör så här:
Grilla eller stek Quorn Ultimate Burger enligt anvisningar på paketet. Montera burgaren med bröd, sesammajonnäs, maskrosblad, inlagd gurka, Quorn Ultimate Burger, chilirostad morotsspagetti, skivad rädisa och toppa med brödlock.
Patrik’s Ultimate GRRR
- 1 Quorn Ultimate Burger (klimatavtryck 0,27 kg CO2e per burgare)
- 1 veganskt burgerbröd modell ”potatobun” toppat med vallmofrön
- srirachamajonnäs
- rödkålsslaw med jamaican jerkkrydda
- 1 skiva vegansk cheddar
- isbergssallad
- skivad jalapeño
Gör så här:
Grilla eller stek Quorn Ultimate Burger enligt anvisningar på paketet. Montera burgaren med bröd, srirachamajonnäs, rödkålsslaw, Quorn Ultimate Burger, vegansk cheddar, isbergssallad, skivad jalapeño och toppa med brödlock.
Text – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita, Bild – Quorn