Linsgryta med spenat

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr röda linser
  • 1 stor rödlök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk röd currypasta
  • 1 buljongtärning (grönsaks)
  • 5 dl hett vatten
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2oo gr spenat
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken och pressa vitlöken, fräs i oljan till de blir mjuka. Ha i chilipastan och låt fräsa med någon minut. Rör ut buljongtärningen i lite av det heta vattnet. Häll ner linser, buljong,  vatten och grädde, låt koka upp och låt småputtra under omrörning i ca 10 minuter tills linserna är mjuka. Stäng av plattan och blanda ner spenaten i omgångar. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller en bit bröd.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris eller andra tillbehör.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita