Linsgryta med spenat
4 Portioner
- 400 gr röda linser
- 1 stor rödlök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1-2 tsk röd currypasta
- 1 buljongtärning (grönsaks)
- 5 dl hett vatten
- 5 dl matlagningsgrädde
- 200 gr spenat
- 1 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
Finhacka löken och pressa vitlöken, fräs i oljan till de blir mjuka. Ha i chilipastan och låt fräsa med någon minut. Rör ut buljongtärningen i lite av det heta vattnet. Häll ner linser, buljong, vatten och grädde, låt koka upp och låt småputtra under omrörning i ca 10 minuter tills linserna är mjuka. Stäng av plattan och blanda ner spenaten i omgångar. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller en bit bröd.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris eller andra tillbehör.
Points: 16 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris eller andra tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 10
Pingback: Matsedel v 27 – Juli!
Pingback: Matsedel v 10 - Fdensammamamman