Vodkapasta

skriv ut
4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vodka
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk olivolja
  • peppar
  • salt
Gör så här:

Hacka löken och pressa eller finhacka vitlöken.

Fräs lök och vitlök i oljan tills den börjar bli mjuk. Ha i de krossade tomaterna och koka under omrörning tills såsen har reducerat en del. Höj värmen, tillsätt vodkan och låt den koka in. Häll i grädden och koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och riktigt med parmesan.

 

OBS! Alkoholen kokar bort, bara smaken blir kvar.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 18 PP för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk olja. Lägg PP för pasta och parmesan.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita