Du i Fokus
Resor

Tio instagramvänliga stränder i sommar

skriv ut

Under sommaren passar många på att åka på semester i Europa för att njuta av sol & bad. Förutom att koppla av på stranden är det ett perfekt tillfälle att ta och dela härliga bilder.

Hur många gånger har man inte sett en bild på Instagram och undrat– var är den tagen? Var hittar man egentligen de där magiska stränderna som dyker upp i flödet? Svaret finns här!

TUI listar de tio mest instagramvänliga stränderna i Europa som är väl värda ett besök.

Fantastiska Nissi Beach är en kritvit sandstrand som möter turkost vatten. Nissi Beach är en av Europas mest populära stränder och hit lockas allt från barnfamiljer till kompisgäng. På stranden är det alltid något på gång– allt från konserter till vattensport. En rolig detalj är att det är en av Europas mest instagrammade stränder.

Sveti Stefan som ligger längs Montenegros kust är en populär destination att besöka och fotografera. Platsen är som tagen ur en saga med de vackra byggnaderna som reser sig ur adriatiska havets bländande blå vatten. Från stranden har man en fantastisk utsikt över den historiska halvön och havet.

Alcudia beach på Mallorca är en paradisstrand. Precis som Nissi Beach så erbjuder Alcudia beach finkornig vit sand. Något som utmärker stranden är dess storlek, den är hela 14 kilometer lång och som mest upp till 100 meter bred. Stranden är långgrund vilket gör den till ett passande val för barnfamiljer.

Vackra Elafonissi Beach, som ibland kallas för Kretas Maldiverna, är en väldigt instagramvänlig strand. Ett kännetecken för Elafonissi Beach är det magiskt rosaskimrande vattnet längs strandkanten. Den rosa färgen kommer från pulveriserade snäckor. Vykortsvackert!

Navagio beach, eller Shipwreck beach, är en strand med unik karaktär som ligger i en bukt omringad av dramatiska kullar på ön Zakynthos. Strandens signum är det gamla skeppsbrottet som ligger mitt på den gräddvita stranden. Navagio Beach är en bildskön strand och det finns en populär utsiktsplats intill som är perfekt att ta bilder från. Vill man få en bild från stranden är det en båttur som gäller för att ta sig dit.

St. Pauls Bay är en vik i närheten av Lindos som har fått sitt namn efter St. Paulus som sägs ha landstigit där 51 år e.Kr. I viken finns en lugn strand med sköna solstolar, en vacker kyrka som är populär för bröllop och ett café som smälter in fint i naturen. Instagramvänligt– minst sagt.

Zlatni Rat Beach på ön Brac i Kroatien är enligt många en av världens mest spektakulära stränder. Förutom strandens häftiga form, som tro det eller ej har formats av naturen, går vattnet runt om stranden från klart turkost till mörkblått bara några meter från strandkanten.

Cameo beach hittar du på Cameo Island som är en liten ö utanför Zakynthos. Öarna är sammankopplade med en kort träbro. På stranden kan man njuta i en avslappnad miljö och dricka något svalkande från baren. Många magiska bröllopsbilder har tagits i Cameo Islands vackra omgivning då ön är en populär plats för just bröllop.

Stranden i Lindos är placerad vackert i en bukt med vy över Akropolis och den mysiga byn. Här kan du njuta av en gyllene sandstrand och klart vatten på en av Rhodos bästa stränder. Även byn Lindos är en vacker plats där man kan strosa omkring bland vitkalkade hus, småbutiker och restauranger.

Har du inte besökt Fig Tree Bay ännu så är det dags. Det är en av Cyperns populäraste stränder, vilket är föga förvånande. Bryggan som syns på bild är som gjord för ett snyggt foto ut mot det turkosa vattnet. Vänster om bryggan finns den långa gyllene stranden.

 

Text och bild – TUI

Visited 14 times, 1 visit(s) today