Pasta med krämig skinksås
4 portioner
- 400 gr rökt skinka
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 100 gr röd pesto (tex paprika/chili)
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1-2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla skinkan, finhacka löken och pressa vitlöken.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken tillsammans med vitlöken på medelvärme. När löken börjar bli mjuk tillsätts skinkan. Fortsätt fräsa ett par minuter under omrörning. Ha i pesto och grädden, blanda o oh låt koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt pasta.
För er Viktväktare:
Points: 32 P för hela grytan, om man använder 1 msk olja, samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Personliga Points: 38 PP för hela grytan, om man använder 1 msk olja, samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 592 times, 1 visit(s) today