Pasta med krämig skinksås

skriv ut
4 portioner
  • 400 gr rökt skinka
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 gr röd pesto (tex paprika/chili)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla skinkan, finhacka löken och pressa vitlöken.

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken tillsammans med vitlöken på medelvärme. När löken börjar bli mjuk tillsätts skinkan. Fortsätt fräsa ett par minuter under omrörning. Ha i pesto och grädden, blanda o oh låt koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt pasta.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 38 PP för hela grytan, om man använder 1 msk olja, samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita