Kyckling med aromat och färska champinjoner

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfiléer
  • 300 gr färska champinjoner
  • 1 röd lök
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk aromat
  • 1 msk ljus soja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 200 gr grekisk yoghurt
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Dela champinjonerna, skiva tunt och fräs i torr panna. Dela löken, skiva tunt och lägg ner tillsammans med olja i pannan när champinjonerna börjat få färg. Fräs tills allt är ordentligt tillagat och ställ sedan åt sodan i en separat skål. Skär bort den trådiga/träiga delen på sparrisen och dela resten i mindre bitar. Ställ åt sidan.

Strimla kycklingen och ha i den i pannan. Fräs tills den börjar få färg, tillsätt aromatkryddan och blanda om. fräs ihop ytterligare ett par  minuter. Häll tillbaka svampen, tillsätt grädde, yoghurt och soja. Bland om ordentligt. Ha i sparrisen och låt alltsammans koka under omrörning tills sparrisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och Larsa fettria grekiska yoghurt. Lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå