Kyckling med aromat och färska champinjoner
4 portioner
- 500 gr kycklingfiléer
- 300 gr färska champinjoner
- 1 röd lök
- 1 knippe grön sparris
- 1 msk olivolja
- 2 msk aromat
- 1 msk ljus soja
- 3 dl matlagningsgrädde
- 200 gr grekisk yoghurt
- salt
- peppar
Gör så här:
Dela champinjonerna, skiva tunt och fräs i torr panna. Dela löken, skiva tunt och lägg ner tillsammans med olja i pannan när champinjonerna börjat få färg. Fräs tills allt är ordentligt tillagat och ställ sedan åt sodan i en separat skål. Skär bort den trådiga/träiga delen på sparrisen och dela resten i mindre bitar. Ställ åt sidan.
Strimla kycklingen och ha i den i pannan. Fräs tills den börjar få färg, tillsätt aromatkryddan och blanda om. fräs ihop ytterligare ett par minuter. Häll tillbaka svampen, tillsätt grädde, yoghurt och soja. Bland om ordentligt. Ha i sparrisen och låt alltsammans koka under omrörning tills sparrisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och Larsa fettria grekiska yoghurt. Lägg till P för riset.
Personliga Points: 13-21 PP för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och Larsa fettria grekiska yoghurt. Lägg till PP för riset.
Mitt WW: Grön 17, Blå 10 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och Larsa fettria grekiska yoghurt. Lägg till SP för riset.
SmartPoints Flex:10 SP Flex för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och Larsa fettria grekiska yoghurt. Lägg till SP för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!