Pasta med lins- och tomatsås
4 Portioner
- 400 gr röda linser
- 3 morötter
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyfta
- 2 burkar krossade tomater
- 1 buljongtärning (grönsaker)
- 1 dl matlagningsvin (rött)
- 2-3 tsk basilika
- ca 2 dl vatten
- 1 tsk socker
- 1 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala och riv morötterna fint. Hacka löken och pressa vitlöken.
Hetta upp fettet i en stekpanna, ha i lök och vitlök. Fräs tills löken blir mjuk, tillsätt morötterna och fortsätt fräsa några minuter på medelhög värme. Tillsätt matlagningsvinet, blanda om och låt koka en liten stund. Smula ner buljongtärningen, ha i de krossade tomaterna, “skölj ur” tomatburkarna med någon deciliter vatten per burk och häll ner “sköljvattnet” i pannan”. Tillsätt linserna, sockret och basilikan, blanda om och låt koka tills det börjar tjockna. Det ska vara krämigt, blir det för torrt – spä med pastavatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera som den är eller med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 6 P för hela såsen, lägg till P för ev pasta.
Personliga Points: 6-30 PP för hela såsen, lägg till PP för ev pasta.
Mitt WW: Grön 33, Blå 4, Lila 4 för hela såsen, lägg till SP för ev pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 8
Pingback: MATSEDEL V 29 – BRÖLLOPSDAG!