Pasta med lins- och tomatsås

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr röda linser
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 buljongtärning (grönsaker)
  • 1 dl matlagningsvin (rött)
  • 2-3 tsk basilika
  • ca 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Skala och riv morötterna fint. Hacka löken och pressa vitlöken.

Hetta upp fettet i en stekpanna, ha i lök och vitlök. Fräs tills löken blir mjuk, tillsätt morötterna och fortsätt fräsa några minuter på medelhög värme. Tillsätt matlagningsvinet, blanda om och låt koka en liten stund. Smula ner buljongtärningen, ha i de krossade tomaterna, “skölj ur” tomatburkarna med någon deciliter vatten per burk och häll ner “sköljvattnet” i pannan”. Tillsätt linserna, sockret och basilikan, blanda om och låt koka tills det börjar tjockna. Det ska vara krämigt, blir det för torrt – spä med pastavatten. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 

Mitt WW: Grön 33, Blå 1 för hela såsen, lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita