Kyckling i paprikasås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1 stor lök
  • 3 paprikor
  • 1 chili
  • 1 dl hett vatten
  • 1 buljongträning, kyckling el grönsaker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 burk cocktailtomater
  • 1 msk olja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka färsk basilika

 

Gör så här:

Finhacka alla grönsaker. Tärna kycklingen och bryn den i hälften av oljan. Ta ur kycklingen ur pannan och häll i resten av oljan. Fräs lök och curry på medelhög värme någon minut. Häll i paprika och chili och låt fräsa ihop några minuter (tills paprikan är mjuk). Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll detta i stekpannan. Tillsätt tomaterna och paprikapulver. Låt småputtra i ca 5 minuter.

Finhacka basilikabladen och ha ner detta samt matlagningsgrädden och låt alltsammans koka ihop ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och ev riven parmesanost.

 

(Smaka lika bra vegetarisk, uteslut då kycklingen och använda grönsaksbuljong)

 

För er Viktväktare: 4 SP per portion (14 SP för hela satsen) om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och parmesanost.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita