Du i Fokus
Hem & Inredning

Waldemarsuddekrukan i ny design

skriv ut
Till jubileumsåret 2015 kläddes Waldemarsuddekrukan för första gången i en ny kulör – gråblått. Färgen var noga vald för att harmoniera med, och ytterligare förstärka, krukans sobra form. På allmän begäran följer museet nu upp den stora försäljningssuccén och lanserar ytterligare en modell i jubileumskulören.

Prins Eugen formgav den klassiska Waldemarsuddekrukan 1915. Med sin rena form och enkla dekor är den en av Sveriges mest kända konsthantverks föremål. Krukan säljs enbart på konstmuseet Prins Eugens Waldemarsudde samt i museets webshop. Krukornas stengods bränns och glaseras, ytskikt putsas och varje exemplar granskas vid tillverkningsprocessens olika stationer så att högsta kvalitet ska kunna vidmakthållas. Under krukan finns en särpräglad, unik bottenstämpel med prins Eugens signatur som originalitets- och kvalitetssäkring.

”Det är en verkligt stor glädje att i den vackraste av vårtider få lansera ytterligare en Waldemarsuddekruka i den gråblå jubileumsfärgen – en kruka som med dess vida format och klassiska utseende kan väcka inspiration till intagande blomster- och växtarrangemang”, säger Karin Sidén, museichef vid Prins Eugens Waldemarsudde.

 

För konstmuseet Prins Eugens Waldemarsudde utgör Waldemarsuddekrukan en ovärderlig och unik profilprodukt vars avkastning utgör en viktig inkomstkälla till museets verksamhet.

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 35 times, 1 visit(s) today